Jeg bliver nødt til at trække den her kanin op af hatten…

Hvad er det vi bruger lystigt af, som aldrig kommer tilbage.

Hvad er det vi gerne vil have mere af, når vi så vitterligt står og mangler….

Tiden.

Tiden er en udefinerbar størrelse, som vi aldrig helt får på plads. Tiden går uanset hvad og vi kan ikke gøre noget ved det.

Jeg vil i forholdsvis i korte vendinger, komme ind på nogle få udvalgte emner, i tidens tegn. Jeg er nået dertil i mit liv, hvor jeg gerne så at tiden stoppede lidt op. Mest for at jeg kunne nå mange af de opgaver, jeg har sat mig for.
Jeg kunne også bare lave opgaverne, så de passede med den tid jeg havde.

Tiden og det jeg skulle:

For at betale husleje, lån i banken, afdrag på møbler og købe forplejning og andre vigtige ting. Skal der være en indtægt.
Hvor meget vi køber, er alt efter indtægtens størrelse.
Men hvor bruger vi meget af Tiden på at arbejde, kommet til og fra arbejde og jeg har sågar hørt en leder sige, at når han bruger så meget tid her, er det her er jo næsten hans andet hjem. En mærkelig måde at forsøge at sælge en lang arbejdsdag på.

Jeg har i mange år arbejdet her og der og alle vegne. Det eneste jeg fik var stress, skattesmæk og dårlig ryg.
Så nu har jeg taget tiden og roen til at finde mig selv, i det jeg laver til dagligt. Jeg har tiden, da jeg er A-trold. Møder jeg klokken seks og slutter lidt i to. Så har jeg faktisk hele eftermiddagen for mig selv. Masser af tid. Roen har jeg også, da jeg har fundet et arbejde, jeg kan bestride til UG.

Arbejde er vigtigt for mig og mange andre, både som indtægtskilde og som et sted at høre til. Jeg har det mest på den måde, at har jeg ikke et arbejde til at tage tiden, kan jeg sagtens komme til at bruge flere penge, end jeg tjener.

Når vi dagligt bruger 8-10 timer, af vores tid på at arbejde for andre. Så skulle det vi får igen, gerne svare til det vi giver. Det hænger så ikke altid sammen. Så der af bruger vi tid på noget, vi ikke er helt tilfredse med. Vores tid og vores glæde.

Se tilbage på tiden og ungdommen:

Der havde jeg tid nok og brugte ungdommen vildt og kastede den i grams hid og did. Jeg havde ikke noget jeg skulle nå og levede fra hånden til munden. Det er også den måde vi bør leve på, når vi ikke har forpligtigelser af nogen art. Det giver mulighed for senere at se tilbage på livet og den vilde ungdom.

Tiden og hjertet:

Jeg havde dengang masser af tid og det at finde en fast kæreste, var ikke lige noget der stod øverste på listen. Jeg har sikkert også været forbi op til flere af dem der passede ind i mit liv. Jeg hverken så eller hørte dem. Jeg havde jo tiden for mig. “Tiden gik og jeg gik med”, som sangen lyder så fint.

Tiden og lysten:

Der var altid tid til en ven i nød, som skulle hjælpes med at tømme nogle flasker, spille lidt musik eller jagte det modsatte køn sammen med. Dengang var musikken, og ønsket om at blive stjerne altoverskyggende. Lige indtil jeg fandt ud af, hvor meget tid der egentlig skulle bruges på at holde en stjernestatus i live.

Tiden og ophavet:

Alt for sent, går det op for os at de to personer som betyder mest for vores ophav. Den viden vi havde fået som små og alt den kærlighed vi fik med ud i verden. Dem fik vi alt for lidt tid sammen med.

Tiden og glæden:

Vi glemmer eller gemmer familien til senere, da vi jo lige skal nå en masse andet. Når de så, så småt falder bort, bliver vi med tiden opmærksomme på, hvad de egentlig betød for os og hvad de stod for. Lige nu har du så muligheden for at ringe til en forældre, en søskende eller et andet familiemedlem og snakke lidt om intet og alt.

Se lidt på tiden og transporten:

For nogen er bilen et transportmiddel som bliver vasket, når det ikke er til at finde dørhåndtaget mere. For andre er bilen en kær ven, som bliver nusset og puslet omkring. Hvor konen føler sig lidt uden for.
Men bilen er der, hvor vi generer energi og mod på at drage ud i verdenen, for at se hvad den nu byder på. Bilen kan være vores panser mod resten af verdenen.

Bilen er der hvor vi bruger tiden til transport, holde i kø og forbande de andre trafikanter, hen hvor peberet gror.
Vi bruger en masse tid på at finde en passende P-plads og så bruger vi tid på, at finde ud af hvor vi skal finde pengene fra til forsikring, grøn afgift, brændstof og det årlige service eftersyn.

Når alt det er sagt, så giver bilen os også en frihed. Friheden til at bevæge os omkring og opleve en masse.

Tiden og pligten:

Huset er i sig selv det sted, hvor vi bor. Men når du har et hus, har du også muligheder for at bygge om og bygge ud.
Jeg byggede om i 17 år og da jeg blev alene med ungerne, satte jeg huset til salg.
Jeg havde brugt hele deres barndom og ungdom på at bygge om.
Så jeg synes ikke at huset var et godt valg, men jeg så det først da jeg var blevet alene og fik værktøjerne til at se det hele sådan lidt oppefra.

Tiden og roen:

Hvis jeg har brug for ro og kan finder den ved vandets klukken under en køl, så drager havet og fjorden. Jeg har købt en båd med sejl.
Jeg har så skiftet husets opgaver ud med bådens opgaver. Nu bestemmer jeg så bare selv, hvornår jeg bruger tiden i båden.

Mig selv:

Jeg har de sidste fire et halvt år, søgt roen, freden og det at være i harmoni med mig selv. Det har taget tid og jeg er næsten i mål.
Jeg har taget mig selv i at bruge tiden på at finde fred, den helt perfekte glæde eller forsøgt at købe mig lykke i form af ting.
Nu kan jeg mærke, at jeg er tæt på roen.
Jeg er stoppet med at købe ting. Jeg har ikke længere travlt med at lede efter freden. Jeg er begyndt at mærke efter, hver gang jeg tager en beslutning. Vil jeg bruge tiden på det eller det?

Så dykker jeg lige ned og mærker efter. Hvis svaret er ja. Så er det fint. Hvis svaret er nej. Ja, så er det lige så fint.
Så er jeg ærlig overfor mig selv. Hvilket er det vigtigste for mig.
Jeg tager tiden og bruger den ro, spørgsmålet kræver.

Så kommer jeg ikke til at sige én ting og har lyst til noget andet.

Tiden og børn:
Mine børn er der, hvor jeg var for 32 til 36 år siden. Fuld knald på og fremad det går. Jeg har tiden og roen til at hjælpe dem, hvis de ønsker det. De har tiden og livet foran sig.
Jeg ved nu hvad jeg brugte tiden til, da jeg var ung. Samt hvad jeg bruger tiden til nu. Jeg håber at de finder mulighederne for at bruge tiden og energien på den bedst mulige måde. Så de forbliver glade og tro imod sig selv.

Hvad gik der galt med tiden:
Siden nettet i 2008 bragte de sociale medier ind i vores verden. Har jeg brugt meget af tiden der. Jeg er ikke blevet mere social af at være på “Fjæsen” eller nogen af de andre af slags.
Jeg har brugt flere måneder sammenlagt, på at være derude på hvor det sner. Tid jeg kunne havde brugt på samtaler, hyggestunder og det at være sammen med andre.

Jeg havde jo troet på Sammen med ca 500 millioner andre, at det var det mest fyldestgørende i verden. Men det var det så ikke.

Jeg er jo nærmest blevet asocial af at være på nettet hele tiden. Hvilket siger sig selv, når nu jeg ikke kommer ud i den friske luft og vinker til fremmede på gaden.
Min holdning til nettet er, at det er et værktøj som skal bruges i arbejdsøjemed og en mulig kontakt til andre. Ellers er nettet en maskine som via algoritmer, finder de reklamer, nettet synes vi har brug for og holder os op på det vi allerede har kigget på.

Så mit største ønske til dig bliver: 

Brug tiden på det du allerhelst vil og ikke andet. Den kommer ikke tilbage og du får ikke et forsøg mere.

Mærk efter om du vitterligt har lyst til, at nogen trækker dig i en bestemt retning.

Sidst men ikke mindst. Tiden er din og kun din. Børnene har du lånt af fremtiden, biler ruster og familie og venner er vigtige, men ikke det vigtigste. Du bestemmer hvad tiden skal bruges til i dit liv.

Rigtig godt nytår.